Kategorier
Uncategorized

SULT-akademiet modtager flot donation til udvikling af gratis videoseminarer om spiseforstyrrelser

Nyt digitalt tilbud til pårørende og fagpersoner bliver en realitet.  Med en betydelig støtte fra Eivind Eckbos Dansk-Norske legat ønsker SULT-akademiet at bidrage til folkeoplysning om spiseforstyrrelser.

Coronapandemien intensiverer behovet for hjælp til mennesker med en spiseforstyrrelse og deres pårørende. I en tid hvor vi vanskeligt kan mødes fysisk, men bør være sammen hver for sig, er der behov for at tænke anderledes i SULT-akademiet og skabe nye tilbud og sociale mødepladser.

SULT Videnssalon er derfor navnet på et nyt stort projekt, som SULT-akademiet og deres norske søsterorganisation Villa SULT har udviklet i fællesskab.

Gennem en serie af små film med forskellige temaer skal en række fagpersoner, tidligere patienter og pårørende mødes for at debattere emner indenfor feltet af spiseforstyrrelser. Deres samtaler vil blive filmet og transmitteret via SULT-akademiets digitale platforme.

”Vi er meget taknemmelige for den flotte donation, som Eivind Eckbo har valgt at yde til SULT Videnssalonerne gennem deres Dansk-Norske Legat. Støtten muliggør, at vi kan gøre disse fysiske møder mellem fagpersoner, pårørende og patienter gratis tilgængelige for alle med interesse for spiseforstyrrelsesområdet, og således både få det fysiske møde i seminaret og folkeligheden i den sociale spredning,” siger bestyrelsesforkvinde i SULT-akademiet Line Sidenius.

Målet med projektet er at sprede viden og bidrage til, at fagpersoner såvel som pårørende bliver mere reflekterede i forhold til at forstå og møde mennesker med en spiseforstyrrelse.

”Helt konkret ønsker vi at øge folkeoplysningen om spiseforstyrrelser. Grundideen bag projektet er at bidrage til mere viden og større indsigt i disse lidelser. Det tror vi på, at vi kan opnå med et digitalt format som dette,” siger Finn Skårderud, psykiater og stifter af Villa SULT i Norge og SULT-akademiet i Danmark.

Videnssalonerne skal indspilles i september 2021, og vil blandt andet have følgende temaer:

  • Idræt og spiseforstyrrelser
  • Spiseforstyrrelser, graviditet og barsel
  • Binge Eating Disorder
  • Livet efter behandling – om håb, mod og at blive rask
  • Spiseforstyrrelser, seksualitet og parforhold
  • Familien, forældre og deres rolle i behandlingen