Kategorier
Uncategorized

Tilmeldingen er åben: Lær at forstå og møde mennesker med en spiseforstyrrelse

Flere vil vide mere om spiseforstyrrelser. Derfor er det igen muligt at deltage i SULT-akademiets digitale basisuddannelse, som introducerer fagpersoner til arbejdet med spiseforstyrrelser. Uddannelsen afholdes den 16.-17. november 2021.

Lidelserne anoreksi, bulimi og tvangsoverspisning udfordrer og forvirrer mange. Det er sygdomme, der for den ramte ofte er forbundet med mange frustrationer og modsatrettede følelser. Én side ved lidelserne kan være adfærden, en anden invaliderende side er oplevelsen af at føle sig som fanget i et regnestykketyranni af kalorier, gram, kilo og usunde ritualer.

”Det kræver derfor stor viden og kompetencer at kunne hjælpe mennesker, der lider af en spiseforstyrrelse,” fortæller Line Sidenius, bestyrelsesforkvinde i SULT-akademiet.

”Derfor er vi også stolte over at have tilrettelagt et spændende forløb, hvor vi kombinerer teori og praksis, og samtidig giver kursisterne mulighed for erfaringsudveksling og faglig sparring på de problemstillinger, som de møder i dagligdagen,” siger hun.

Mange positive tilbagemeldinger   

Det er ikke første gang, at SULT-akademiet afholder SULT Basisuddannelsen. I juni måned var der rift om pladserne, da 50 kursister blev undervist i emner som somatik og komplikationer, inddragelse af de pårørende samt trippelsporet behandling i arbejdet med spiseforstyrrelser.

Susanne Moos Frost var én af deltagerne på SULT Basisuddannelsen i juni 2021. Hun er uddannet sygeplejerske og arbejder i Team for Spiseforstyrrelser i Sønderborg.

”Uddannelsen var rigtig god og rummede faglig bredde i arbejdet med spiseforstyrrelser. Samtidig var underviserne meget inspirerende. Jeg deltog sammen med to kollegaer, og vi fik med uddannelsen et fælles fundament og en fælles forståelse for, hvad vi arbejder ud fra. Jeg har derfor anbefalet SULT Basisuddannelsen til resten af mine kollegaer,” siger Susanne Moos Frost.  

Det er netop de mange positive tilbagemeldinger og efterspørgslen på kurset, der har fået SULT-akademiet til at gentage succesen og afholde endnu et digitalt undervisningsforløb.

”Vi er rigtig glade for de mange positive tilbagemeldinger, som vi har modtaget efter vores første undervisningsforløb. Der er lagt meget tid og mange kræfter i at udvikle SULT Basisuddannelsen, og selvom vi afholder forløbet igen, så vil indholdet ikke være helt det samme, da vi hele tiden forsøger at tilrettelægge undervisningsmaterialet, så det imødekommer vores kursisters behov,” siger Line Sidenius.

Tilmeld dig i dag

Overvejer du at deltage i SULT Basisuddannelsen, eller har du spørgsmål til forløbet, så er tilmeldingen åben for alle.

Uddannelsen er primært målrettet pædagogisk, psykologisk og sundhedsfagligt personale, men der sættes ingen krav til kursisternes uddannelsesbaggrund, fortæller Line Sidenius.

”Diversiteten på forløbet har vist sig at være rigtig stor, og det skaber grobund for gode faglige dialoger. Vi oplever eksempelvis at have kursister, som har lyst til at deltage, fordi de overvejer at arbejde med målgruppen, ligesom nogle tilmelder sig, fordi de i deres dagligdag som f.eks. diætist, coach eller sundhedsplejerske er i berøring med mennesker, der er risikogruppen for at udvikle en spiseforstyrrelse. ”

Ønsker du også at tilmelde dig SULT Basisuddannelsen, så læs meget mere om program, pris og tilmelding her.